Szolgáltatásaink

Tevékenységünk jóval túlmutat a klasszikus tanácsadáson. Küldetésünknek tekintjük a HR szakma széles körű tapasztalacseréjének megteremtését, a szervezeti és üzleti hatékonyság növelését, valamint a hazai társadalmi-gazdasági szférában az emberierőforrás-menedzsment elismertségének és stratégiai szerepének elősegítését.

HR Benchmark Kutatás

Az Országos HR Benchmark Felmérés a DGS Global saját terméke. A 2006-os indulást követően évről-évre több száz munkáltató vett és vesz részt a felmérésben, több százezer munkavállalót reprezentálva.

 

ELINDULT A 2013-AS FELMÉRÉS!

Munkahelyi Elsősegély Konfliktusok Kezelésére

Tapasztalataink alapján a munkahelyi konfliktusokat az elsősegély szintjén, a munkahelyi vezetők nem, vagy nem jól kezelik, amiből a cégeknek anyagi hátránya származott. Ezt felismerve dolgoztuk ki két napos tréning programunkat.

Szervezeti Hatékonyság Növelés

A vállalkozások számára a hatékonyság folyamatos javítása üzleti szükségszerűség, a hatékonyság növelésének felismerése a vállalkozás hosszú távú jövőjének záloga. A DGS Global több területen kínál megoldást cége hatékonyabbá tételére.

Munkajogi Szimultán Tréning

A jogszabályi környezet változásai, az új Munka Törvénykönyvének alkalmazása bizony sok esetben okoz fejtörést a cég menedzsmentjének és középvezetőinek. A DGS Global szakértői csapata segítséget nyújt abban, hogy felkészüljenek a legváratlanabb helyzetekre.

Coaching

A cégek életében egyre gyakrabban keletkeznek olyan szituációk, amikor egy általában sikeres vezetőnek is segítségre van szüksége. Szüksége van olyan tapasztalt személyre, akivel megoszthatja az dilemmáit, legyen az az üzleti vagy a magánélettel kapcsolatos. Kell valaki, aki támogatja őt a gondolkozásban, a problémák okainak feltárásában és nem utolsó sorban a döntéshozásban.

A DGS Global professzionális coachainak segítségével a vállalkozások vezetői meg fogják találni a megoldásokat a nehéz helyzetek kezelésére. Coachaink az ügyfelet egyenrangú partnernek tekintik hiszen a coaching sikerének az egyenrangú partnerek együttgondolkodása az alapja.

A DGS Global ajánlja mind az egyéni, mind a csoportos coaching szolgáltatását akár a cége székhelyén akár külső helyszíneken. Coachaink: Hegedűs Dóra ACC és Schaffer Beáta ACC.

Konfliktuskezelés

A munkaadók érdeke, hogy a termékeiket, szolgáltatásaikat a törvények által biztosított kereteken belül a leghatékonyabban állítsák elő. A munkavállalók ezt nem mindig gondolják így. Nem meglepő tehát, hogy a munkaadók és a munkavállalók, a munkavállalókat képviselő szervezetek között vélt vagy valós érdekkülönbségek keletkeznek, így a konfliktusok elkerülhetetlenek. Ilyenek lehetnek a bértárgyalások, a Kollektív Szerződés megkötésének vagy módosításának tárgyalásai, vagy a sztrájk-tárgyalások is. Ezek a  konfliktusok pedig a termelékenységet és a szolgáltatási színvonalat csökkentik, turbulenciát okoznak a szervezet működésében, ezzel kárt okoznak a vállalkozásnak.

Mi lehet ilyenkor a vállakozás célja?

Ezeket a konfliktusokat a legrövidebb idő alatt megoldani, a normál működést visszaállítani!

 

A DGS GLOBAL szakértői, csak az elmúlt években, a munkaadók megelégedésére sikerre vezettek, 4 Kollektív Szerződés tárgyalást. 7 sztrájktárgyalást, 8 csoportos létszámcsökkentést, 7 outsourcing projektet.

Mi a siker záloga, mi a DGS GLOBAL filozófiája?

Együttműködni a munkavállalókkal és az őket képviselő szervezetekkel, meggyőzni őket arról, hogy az érdekek közösek.

Ezt a feladatot vállalja a DGS GLOBAL!